Журналісти, рекламісти та піарники смакували бограчем з «Інформаційної миски»

19.10.2017
oliab

18 жовтня відділення журналістики УжНУ провело традиційний фестиваль «Інформаційна миска». Це був не просто виїзд на природу і приготування смачненької першої страви, а й дружні посиденьки біля вогнища, цікаві конкурси, розваги, танці та сміх. Захід вкотре проходив на території студентської бази відпочинку «Скалка» і цього року став продовженням святкувань, приурочених 20-річчю спеціальності «журналістика» в УжНУ.

Розпочинали фестиваль із конкурсів які полягали у найшвидшому розпалюванні багаття, вигадуванні оригінальної назви своєї команди та цікавому представленні. Учасниками змагань були команди «Бограч» (1 курс спеціалізації «реклама та зв’язки з громадськістю», студактив філологічного факультету), «Eror 404» (1 курс спеціальності «журналістика»), «Ватра» (2 курс спеціальності «журналістика»), «Формат18» (2 курс спеціалізації «реклама та зв’язки з громадськістю»), «Допобачення телебачення» (3 і 4 курси спеціальності «журналістика»), «Наречені» (3 курс спеціалізації «реклама та зв’язки з громадськістю»). Із завданнями впоралися абсолютно всі: у якості візитівки співали пісні, розігрували міні-сценки та розповідали про себе.

Юрій Бідзіля
Юрій Бідзіля

Оцінювало конкурсантів компетентне журі у складі викладачів відділення журналістики, головою якого був завідувач кафедри Юрій Бідзіля.

Вже після 3 конкурсу, де командам потрібно було на швидкість вказати правильні інгредієнти, котрі слід використовувати у традиційному бограчі, в лідери стрімко вирвалася команда «Eror 404». Слід зазначити, що першачки голосно та гідно заявили про себе, й упродовж усього фестивалю тримали високий рівень.

Ініціатором проведення фестивалю «Інформаційна миска» незмінно залишається викладач кафедри журналістики, заступник декана філологічного факультету Віталій Завадяк. За його словами, цього року все заплановане щодо фестивалю вдалося втілити в життя.

Віталій Завадяк зі студентами

«Подивіться, як усі веселяться, танцюють і співають. Думаю, «Інфомиска» - це чудовий спосіб краще познайомитися один з одним, поспілкуватися у невимушеній ситуації, а також представити нашим першачкам справжнє життя на філфаці, яке наповнене не лише конспектами, лекціями та практичними, а й таким чудовим відпочинком». З іншого боку, Віталій Іванович констатує, що молодь дедалі більше втрачає бажання брати участь в організації власного дозвілля, від неї важко дочекатися будь-якої ініціативи. Мабуть, це і стало причиною того, що минулоріч «Інформаційна миска» так і не відбулася. «Студентам легше поїхати додому, ніж провести активний відпочинок», - зауважує викладач.

Галина Шумицька

Декан філологічного факультету Галина Шумицька розповіла нам 5 причин того, чому фестиваль потрібно проводити й надалі: «По-перше, наше життя – це спілкування. Щоб воно було якісним, цікавим, потрібно налагоджувати комунікаційні зв’язки. І саме у такій атмосфері спілкування стає безпосереднім, справжнім. По-друге, формується командний дух. Люди починають краще розуміти один одного. Третім критерієм є хороший відпочинок у перервах між навчанням. Тоді студент не відчуває сильного психологічного, фізичного навантаження. Ну а четверту і п’яту причини можна поєднати: це любов і гармонія зі світом. Що це означає? Розуміння того, що життя прекрасне, приходить до нас із відчуттям любові до інших, до природи. А сьогодні нас зібралося чимало, і звідси добре видно небо».

Упродовж усього дня студенти докладали чимало зусиль для того, аби приготувати фірмову страву заходу – гостренький та духмяний бограч. Саме з ним і був пов’язаний останній конкурс, у якому кожен член журі повинен був обрати найсмачніший бограч, приготовлений студентами. За результатами цього конкурсу перше місце здобула команда «Ватра», яка дещо змінила рецепт страви, додавши три секретні інгредієнти. Це й переконало журі віддати першість юним журналістам.

Кульмінацією «Інформаційної миски» стало оголошення команди-переможця, котра гідно показала себе впродовж конкурсного дня. Нею стала команда першого курсу «Eror 404». Наприкінці «Інформаційної миски» декан факультету нагородила студентів, які брали активну участь в житті університету. А від усього «батьківського» колективу факультету Галина Шумицька зробила молоді солодкий подарунок – торт з нагоди 72-ої річниці альма-матер та 20-річчя спеціальності «журналістика», яке відзначили на відділенні днем раніше.
Сподіватимемося, що надалі таких «сімейних посиденьок» на нашому відділенні буде якомога більше. А наразі до нових зустрічей у наступному році. Чекай на нас, «Інформаційна миско»!

Фоторепортаж про подію – за посиланням.

Євгенія Семененко та Євгенія Мамонова, студентки відділення журналістики УжНУ. Фото Олега Хававчака

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416