Учасники міжнародної конференції прогулялися містом з Олександром Гаврошем

11.04.2014
oliab

Відпрацювавши офіційну частину студентського форуму, молодь мала екскурсію обласним центром Закарпаття

10 квітня студенти з різних куточків України, Словаччини та Закарпаття після пленарного та секційних занять міжнародної конференції мали екскурсію Ужгородом. Провів її відомий закарпатський письменник і журналіст Олександр Гаврош. Символічно екскурсія розпочалася біля пам’ятника Тарасу Шевченку.


Відпрацювавши офіційну частину студентського форуму, молодь мала екскурсію обласним центром Закарпаття

Студенти прогулялися кварталами, збудованими за часів Чехословаччини, та середньовічним Ужгородом. Цікавою була зупинка біля величезної туї, якій уже 108 років, та чи не єдиного в місті бювета біля міської дитячої лікарні.

Гості посиділи на лавичці поряд із закарпатськими художниками Ерделі та Бокшаєм, побували в дегустаційному залі, Кафедральному греко-католицькому соборі та інших цікавих місцинах обласного центру. На згадку про відвідини Ужгорода майже кожен учасник конференції сфотографувався біля символа міста – квітучої сакури.

Снек-барі «Під замком»

Завершилася екскурсія в снек-барі «Під замком». Власник закладу пан Юрій тепло зустрів студентів і розповів про концепцію свого бару, цікаві історії, які тут відбулися, та про деякі експонати. Молодь залишилася задоволена від нетрадиційної екскурсії, пересипаної жартами й цікавими фактами та деталями.

У парку

Студентка з Києва Дарина Рогачук, яка вперше відвідала Ужгород, ділиться: «Давно мріяла потрапити у ваше місто. Мене зачарували відкритті щирі люди. Залишилися тільки найкращі спогади від конференції. Захоплена чудовою екскурсією з колоритним і харизматичним екскурсоводом».

Біля капсули часу

Навіть місцеві студенти, які вже давно знають Ужгород, змогли відкрити для себе щось нове. Крістіна Гаранчевська, студентка українського відділення філологічного факультету УжНУ, вперше дізналася про джерело води посеред міста. «З’ясувала унікальні деталі про місто. Цікаво, що пан Гаврош часто звертав увагу на архітектуру, запам’ятався конструктивізм у кварталі, збудованому словаками. Тепер, коли тут проходитиму, буду згадувати цю прогулянку містом», – каже дівчина.

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416