У Лумшорах – знову неповторний студентський фест

17.07.2012
oliab
Це літо закарпатським студентам вдалося на славу. У червні – хто куди, та наступного місяця всі – на Студреспубліку, котра пройшла 10–13 липня на турбазі «Турбогаз» у Лумшорах. Чотири дні незабутнього відпочинку, ніяких звичних проблем, а лише веселощі та музика.

Студентська республіка ’2012

 

 

Це літо закарпатським студентам вдалося на славу. У червні – хто куди, та наступного місяця всі – на Студреспубліку, котра пройшла 10–13 липня на турбазі «Турбогаз» у Лумшорах. Чотири дні незабутнього відпочинку, ніяких звичних проблем, а лише веселощі та музика.



 

 

Першого ж дня всі учасники мали змогу познайомитися одне з одним та представити свою команду, кожна з яких мала власну назву та «кричалку». Далі всі спортсмени йшли грати волейбол, розумники – брейн-ринг, а ті, хто полюбляє дещо незвідане – стартували гру «Мафія». Ці заходи були стандартними для кожного дня. Як і смачні обіди та вечері, де частували, звичайно, не делікатесами, втім досить смачною їжею. Для всіх, кому навіть ця смачна їжа була не до вподоби, широко відкривали свої обійми магазин та намети з іншими ласощами. Але команди там були нечастими гостями, адже підготувалися добряче: запасів вистачало на кожен вечірній «пікнік» зі смачнючими шашликами та курячими крильцями.


Студентська республіка ’2012

 

 

Вже першого вечора організатори дали змогу показати всім бажаючим свій неповторний хист, провівши конкурс «Закарпаття має талант». У більшості випадків це були звичні танці та пісні, проте найрізноманітніші – від хіп-хопу до танцю живота та від романтичної композиції під гітару аж до запального рок-виступу дівчат.


 

Наступний день почався дуже рано, завдяки одному активісту, котрий, не жаліючи сил, будив усіх жителів Студреспубліки. Але був цей день ще більш веселим та насиченим, ніж перший. Захоплюючі квести, цікаві інтелектуальні ігри, відбірковий тур «Кращого студента року-2012» та конкурс ідей та малюнків – бодіарт. Закінчувалося все, як і в інші дні, нічною тусою, яка, навіть тим, хто дуже хотів спати, не давала змоги це зробити. Запальна музика та МС кожного підіймали на ноги та змушували танцювати і веселитися. О третій ночі всі, не відчуваючи ніг, проте все ще продовжуючи танцювати, поверталися «додому» - хто до намету, хто в будиночок.


Студентська республіка ’2012

 

 

Наступного ранку студентам випала можливість поспати трохи довше, і вже вдень вони могли з більшою увагою приступити до вибору мера та магістрату Студентської республіки. Проте подією, яка, напевно, найбільше буде асоціюватися з цьогорічною Республікою, стали зовсім не вибори, а імпровізований Love-парад.

 

 

Останній, заключний, вечір був красивим та смішним. Красивим, бо представили Першу леді та Містера Студреспубліки, де перемогли Ольга Масляник (команда «Опіум») та Даніель Сливка (ЗЛ КВН), котрі матимуть за честь представити нашу область на Всеукраїнській Студреспубліці в Криму. Смішним же вечір був, звичайно, через КВН, де свої навики вийшли продемонструвати три команди: «Полмукачева», «Палата №7» та «Тяп-Ляп». Перемогу здобули ужгородці з «Палати №7».

 

 

Справжньою родзинкою цьогорічного відпочинку стала нічна туса третього дня, яка без жодних перерв плавно перейшла у ранкову руханку, де 108 людей повторювали одні й ті ж рухи та ходили «паровозиком»!

 

Студентська республіка ’2012

 

 

Четвертого дня ніхто не хотів повертатися додому, всі вже настільки звикли одне до оного та до тієї атмосфери, що прощатися було справді неприємно. Останніми веселими моментами стали спортивні ігри та «Студентське весілля». Було обрано нового мера – Катерину Келемен і представлено новий магістрат. Оголосили команду-переможницю, котра за всі конкурси набрала найбільшу кількість балів, – «Єдине студентство», після чого всі дружно відправилися прибирати територію.

 

 

Чотири безтурботних дні позитиву, музики та сміху пройшли непомітно. Залишилася купа відео та фотографій, а головне – спогадів. Вже цього тижня всі учасники зможуть ними поділитися на обіцяній «афтепаті». А взагалі, будуть ними обмінюватися ще довго-довго, аж до наступного літа, де всі знову зустрінуться в такій же невимушеній обстановці і знову знайдуть нових друзів та проведуть, можливо вже й більше, ніж чотири, прекрасних дні разом!

 

Тетяна Ладжун та Еліна Андрусь,
студентки відділення журналістики УжНУ,
фото – Сергія Денисенка

 

Читайте ще про «Студреспубліку ’2012»

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416