Студенти-журналісти побували на «Студреспубліці-2014»

14.07.2014
oliab

Цьогоріч Лумшори змінили на Кострино

Незважаючи на дощ, часом похмуру погоду, веселощів, танців, гумору та активного відпочинку у Карпатах студентам шукати не довелося. 400 учасників «Студреспубліки», живучи у наметах, змагаючись між собою у спортивних, інтелектуальних, творчих конкурсах, довели, що молодь уміє активно й культурно відпочивати.


Федір Шандор

«Суспільно-політичні події, які відбуваються у нашій країні, зруйнували багато хороших фестивалів. Наш плюс у тому, що, незважаючи на труднощі, «Студентська республіка» відбулася. На фестивалі зібралася уся молодіжна еліта Закарпаття, адже серед нас представники не одного-двох вузів, а з 18 філій різних навчальних закладів. Усі вони були поділені на команди та брали участь у субфестивалях, які діяли на території Студреспубліки.

Ми і тут не забуваємо про політичну ситуацію у країні: проводимо дебати, політичні дискусії, окреслюємо своє бачення шляхів подолання проблем. Це унікальна можливість комунікувати студентам із різних вишів», – коментує Федір Шандор, проректор УжНУ, один із організаторів фестивалю.


Володимир Білонка

«Студентська республіка» вдалася! Так, у нас були маленькі проблеми, але ми із ними впоралися! Ні дощ, ні похмура погода нам не завадили. За період фестивалю ми довели, що сучасна молодь вміє хоч подекуди й божевільно, але активно та із користю проводити свій час!» – коментує Володимир Білонка, голова ЗОО «Студентська республіка».


Ольга Гартнер

Аби студентська республіка отримала «юридичні права», на її території обирався студентський мер та республіканський парламент. «Студентський мер – це людина, яке не тільки виконує певні функції впродож чотирьох днів фестивалю, а й протягом цілого року бере участь у різноманітних акціях, адже дуже важливо виправдати довіру, яку висловило тобі студентство усієї області. Тим, хто у майбутньому захоче обійняти посаду мера, я щиро бажаю наснаги і сил, бути активним, ініціативним і знаходити час, аби вирішувати студентські проблеми», – коментує Ольга Гатнер, студентський мер 2014-го.

Студенти повернулися додому із купою вражень: «Цьогорічна Студреспубліка залишила після себе багато вражень. Причому як хороших, так і не дуже. Щодо позитивних моментів, то сподобалася передусім творча атмосфера. Кожен день був насичений різноманітними конкурсами: інтелектуальними, спортивними... Брала участь у фесті «Закарпаття має талант». Разом із подругою зайняли третє місце за східний танець. Крім того, запам'ятався волейбол у дощову погоду. Купалися в річці, де вода по коліно, але радості було повні штани 🙂


Андріана Кофель

Уже третій рік їжджу на цей фестиваль, і жодного разу не пошкодувала. Якщо говорити про не надто приємне, то єдине, що не сподобалося – цьогоріч була нова територія (Лумшори змінили на Кострино), і будинок був розташований так, що не завжди було чути організаторів. Тому в деяких конкурсах ми не встигли взяти участь. Крім того, коли падав дощ, можна було плавати в болоті, а в Лумшорах територія була, якщо можна так сказати, більш облагороджена. Але це дрібниці, головне – компанія. А вона була пречудова!» – коментує студентка філологічного факультету УжНУ Андріана Кофель.

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416