Що то за зірки на філологічному небі?

13.10.2012
oliab


Філфак завжди красний, бо тут найгарніші дівчата
11 жовтня у Падіюні відбулося одне з найцікавіших студентських свят – День першокурсника. Не обминуло воно й філологічний факультет УжНУ. На своєрідний бенефіс «першачків» прийшло подивитися дуже багато людей. Актовий зал був переповнений. Навіть «стоячі» місця не змусили глядачів піти з концерту, бо кожна хвилина чарувала своєю сутністю, захоплювала в тенета невідомого та прекрасного.


В.о. ректора УжНУ Федір Ващук та декан філологічного факультету Юрій Бідзіля відкривають День першокурсника-2012

11 жовтня у Падіюні відбулося одне з найцікавіших студентських свят – День першокурсника. Не обминуло воно й філологічний факультет УжНУ. На своєрідний бенефіс «першачків» прийшло подивитися дуже багато людей. Актовий зал був переповнений. Навіть «стоячі» місця не змусили глядачів піти з концерту, бо кожна хвилина чарувала своєю сутністю, захоплювала в тенета невідомого та прекрасного.


«Джерельце Карпат» вітає філологічний факультет та його гостей

Традиційно свято розпочали ведучі – старшокурсники Світлана та Євген, які привітали всіх першокурсників із днем, що запам’ятається назавжди. Перше студентське свято – це перша сторінка дорослого життя, початок великого успіху та берег моря вражень, емоцій, гарного настрою. Першим до слова був запрошений декан філологічного факультету Юрій Михайлович Бідзіля. Містер глядацьких симпатій привітав винуватців свята, які вже стали повноправними членами факультетської родини , побажав успіху та справедливої перемоги у конкурсі «Міс – 2012». До вітань приєднався і в.о. ректора УжНУ Ф.Г.Ващук. Він традиційно прийшов із подарунком. Сьогоднішнім сюрпризом став ноутбук для студентського деканату…


Першокурсники українського відділення


Художній центр «Джерельце Карпат» продемонстрував нам неабиякі можливості народного танцю. Хочеться підкреслити, що національні костюми яскраво виражали колорит Закарпаття та увиразнювали атмосферу свята.


Леся Поліха - академмамуся першокурсників-журналістів

Ще не застигло відлуння танцю, як розпочалося найцікавіше… Яке життя на перших сходинках університету очима першокурсників? Для студентів українського відділення – «Життя - як свято». Ділячись враженнями про своїх викладачів, вони переконували, що від новосілля (з 1 Вересня) й до сьогодні у них суцільні свята: ще не було жодних модулів, сесій. На філологічному небі з’явилася нова зірка - Віра Білас, яка нагадала нам про ще одне свято – День працівників освіти. ЇЇ ніжний голосочок торкнувся найпотаємніших струн душі кожного глядача в актовому залі, а зворушливі слова про вчителя викликали мурашки по шкірі. Дуже запам’яталося тріо хлопців, які грали на гітарах, а чарівний голос їхнього соліста викликав бурхливі аплодисменти.

На сцену запросили усіх академматусь: О.Д.Пискач, Н.Ф.Венжинович, О.Б.Негер, М.Й.Білаш, О.В.Хому та Л.Я.Поліху. Їхнє слово відіграє велику роль у нашому житті, адже мудра порада, тепле слово, - все це одвічні супутники студента.


Першокурсники-словакісти

Естафета передалася російському відділенню. Своє «Життя, як казку» вони виклали у всім відомій поезії : «У лукоморья дуб зелёный», тільки трішечки її трансформували: «там проректор бродит», «общага на курних ножках стоит без окон, без дверей» і.т.д.

Очевидно, російське відділення уже обрало свого викладача – фаворита, адже саме І.М.Сенько став царем у їхній казці.

Ще одним талантом наповнилася філологічна скарбниця. Студентка відділення журналістики Мирослава Вербищук своїм виконанням «It’smylife» змусила підспівувати і танцювати весь зал.


Першокурсники-русисти


Нарешті, дійшла черга і до словацького відділення, які повиходили зі «смайликами», що символізує їхню невимовну радість від студентського життя. Вони рекламували не тільки улюблених викладачів, а й з іронією відтворювали реалії найпрестижніших професій(стоматолог, юрист).

А кожен викладач кафедри словацької філології отримав невеличкі подарунки на знак поваги та любові.

На завершення ділилися враженнями журналісти. Їхнє «Життя - як мрія» включало в себе практику за кордоном. Вони уявно перенеслися в Японію разом із керівником Завадяком В.І. «На рисовій плантації, де нема комунікації» не обійшлося без декана - імператора, сенсея Завадяка, Шумицької – цунамі та матусі Поліхи.


Студенти жартують любляче

А у Швеції викладачі, створивши групу «Абба», заробляли гроші на практику студентам. Г.В.Шумицька, Г.В.Шаповалова, Ю.М.Бідзіля та І.І.Бабущак співали «Несе Галя воду…» . Їх образи відтворювали старшокурсники. «Гарячі» фінські хлопці зустрілися з українками– журналістами, навчаючи вправи «Слово», правильної інтонації, артикуляції. «Міцним горішком» та «Міцною фісташкою» стали відповідно Ю.М.Бідзіля та Г.В.Шаповалова. Після такої «реклами» викладачів журналісти продемонстрували фінську польку. Ця кульмінація програми, напевно, довго житиме у пам’яті всіх глядачів.

Наостанок нас розвеселяла команда КВН із Мукачева. Ведучі подякували всім присутнім за увагу, спонсорам з підтримку, студентському профкому УжНу, заступнику декана з виховної роботи Людмилі Вадимівні Лимоновій.

Вечір був дуже насиченим та цікавим. З’явилися нові таланти на філологічному факультеті, тож надіємося, що дуже швидко вони розповсюдяться по цілому небу, а, ставши яскравими зірками,освітять цей світ, зроблять його добрішим…

Мирослава Гараздій,
студентка 1 курсу відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416