Іноземні студенти УжНУ не забувають про рідні традиції

23.11.2015
oliab

Атмосфера таємничості царювала 11 листопада в студентському центрі дозвілля «Ювентус». Звідусіль лунали екзотичні для українського вуха індійські композиції, а на вході до зали горіли свічки. Гостей вечора «посвячували» спеціальним обрядом: посипали пелюстками троянд і малювали запрошеним бінді (третє око, що знаходиться в центрі лоба й символізує правду).

Причиною цього став незвичний захід, який влаштували іноземні студенти, котрі навчаються в УжНУ. Вони вітали всіх на святі добра і світла – «Diwali». Це своєрідний новорічний фестиваль, на якому повинно бути чимало вогню й запалених ламп, оскільки він  означає перемогу світла над темрявою.

Керівництво вишу привітало молодь із  чудовою нагодою відпочити після пар. Усі виступи звучали англійською мовою, іноді з українським перекладом.

Програма була насичена цікавими номерами, зокрема, гостям продемонстрували національні танці  та показали відео про традиції і звичаї Індії. Іноземні студенти відчули ностальгію й почали танцювати просто в залі. При цьому, певно, були на сьомому небі від щастя, бо несамовито вигукували радісні гасла. Кожен виступ супроводжувався бурхливими оплесками.

Наповнити розум присутніх добром і запалити світло в їхніх душах  – основна мета, якої успішно  досягли  ініціатори свята. Усі глядачі  відчули особливу атмосферу події та ознайомились з іншою культурою. Таким чином, глобалізація торкнулася й нас, і вже рік безпосередньо спілкуємося з іноземними студентами, дізнаємося  цікаві особливості їхніх  традицій.

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416