«Здай кров - врятуй життя!»

20.03.2013
oliab


Проблема донорства існує в різних куточках України – Ужгород не є винятком. Тому у понеділок, 18 березня, у місті стартувала благодійна акція під гаслом «Здай кров - врятуй життя!».
Щодня сотні, тисячі людей помирають від втрати крові при травмах, операціях і часто сподіватися їм на чиюсь допомогу марно. Тож цього тижня всі охочі – небайдужі до людських бід – мають змогу долучитися до доброї справи і, можливо, врятувати чиєсь життя. Донором може стати будь-яка людина віком від 18 років, пройшовши відповідне медичне обстеження.

Те, що донорство – потрібна і важлива справа, розуміють і студенти УжНУ, які вже долучилися до благодійної акції.

Олександра Артюхіна, студентка відділення журналістики філологічного факультету УжНУ:
- Як би пафосно не звучало, крапля крові може врятувати чиєсь життя. До того ж, я вважаю, що бути донором - це дуже почесно і престижно.
Спочатку хотіла просто дізнатися свою групу крові і обстежитися, щоб знати, чи здорова. Але потім зрозуміла, що можу комусь допомогти.

Олесь Павлюк, студент Інституту іноземної філології УжНУ:
- Я знаю, що здоровий, і розумію, що є люди, яким не так пощастило. Мені випала можливість допомогти . Хочу закликати студентів, які ще не здавали кров, долучитись до цієї акції, бо так ми врятуємо не одне життя. І пам’ятайте, що все добро, зроблене нами, обов’язково повернеться.

Незважаючи на те, що краплина крові може врятувати людину, на такий важливий крок можуть наважитися не всі. Відповідають так:
- Не довіряю українській медицині. От піду я здавати кров, а якщо там мене вколють чужою голкою?! Кров здавати не піду.
- Не буду здавати кров, тому що боюсь. Медичні голки викликають у мене страх, тому, можливо, ще треба підготуватися до такого, як на мене, серйозного кроку.

Благодійна акція триває до 22 березня, тож не залишаймося осторонь і поспішаймо творити добро, адже саме ми можемо продовжити життя тих, хто бачить біду на власні очі.

Василь Третяк,
студент відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416