Велике прибирання в УжНУ: суботник розпочався вже у четвер

18.04.2013
oliab


Гуртом працювати весело!
Цієї суботи в Ужгороді має відбутися «велике прибирання» – таке рішення прийняли у міській раді. Всіх ужгородців попросили долучитися до загальноміського суботника, аби разом зробити Ужгород чистим та чепурним.
Оскільки студенти УжНУ – теж немала кількість жителів міста, то вони не могли лишитися осторонь цієї акції. Щоправда, упорядкування своєї території перенесли з суботи на четвер.


Студенти УжНУ працюють сумлінно
Цієї суботи в Ужгороді має відбутися «велике прибирання» – таке рішення прийняли у міській раді. Всіх ужгородців попросили долучитися до загальноміського суботника, аби разом зробити Ужгород чистим та чепурним.

 

Оскільки студенти УжНУ – теж немала кількість жителів міста, то вони не могли лишитися осторонь цієї акції. Щоправда, упорядкування своєї території перенесли з суботи на четвер. Тому біля головного корпусу УжНУ та навколо гуртожитку № 4 сьогодні кипіла робота: дівчата підмітали подвір’я, мили лавички, збирали сміття. Ну а хлопці мали свої завдання: обкопували молоді деревцята і допомагали носити важкі мішки зі сміттям.


Андріана Завадяк

Голова студентського профкому Андріана Завадяк, яка керувала роботою біля гуртожитку, каже, що сьогодні всі попрацювали на славу:
«Суботник удався. Все привели до ладу. Студенти, які живуть у гуртожитку, задоволені ще й тим, що влітку при виселенні їм уже не доведеться проходити десятигодинну практику. Але, як на мене, не потрібно організовувати прибирання за участі великої кількості студентів, бо для цього потрібно багато інвентарю, координаторів. Велике скупчення людей завжди передбачає великий безлад. Наприклад, сьогодні через малу кількість інструментів купа людей просто сиділа без роботи. Я б рекомендувала проводити такі роботи частіше і поступово: хоча б раз в тиждень, з меншою кількістю людей, але щоб кожен знав, що робити, і щоб за кожним була закріплена певна територія. Це набагато ефективніше».

 

 


Вікторія Кухарець

Вікторія Кухарець, студентка:

 

«Робота сьогодні йшла легко і швидко. Знаєте, як це поміж студентами: хтось щось розповідає, всі сміються – весело. Думаю, це хороша ідея – організовувати суботники, адже так люди привчаються до чистоти. Впевнена, що біля гуртожитку тепер ніхто не насмітить, адже сам прибирав. Та й справді якось краще навколо стало».

 

Друга серія університетського прибирання відбудеться у суботу, адже нині працювали не всі факультети. Поки що на територіях, які сьогодні приводили до ладу, чисто. Будемо сподіватися, що суботнє прибирання не доведеться знову починати зі збирання сміття біля УжНУ та гуртожитків…

 

Василь Третяк, студент відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416