В УжНУ вшановували пам’ять Вацлава Гавела

15.12.2012
oliab

13 грудня 2012 року в бібліотеці Ужгородського національного університету вшановували пам’ять Вацлава Гавела – останнього президента Чехословаччини та першого президента Чехії, який був палким прихильником європейського вибору України, відстоював демократизацію Білорусії, боровся за права людини в усьому світі. Головним натхненником організації дня пошани стала Рената Жілакова, викладач кафедри словацької філології УжНУ. З цього року пані Рената веде курси чеської мови для студентів УжНУ.

Мартіна Павлітова-Мухова, консул Генерального Консульства Чехії у Львові, зауважила, що Вацлав Гавел відійшов у вічність торік, 18 грудня, у віці 75 років. Це була людини великої енергії, значного потенціалу. Він став символом національної гідності Чехії. Саме під його контролем 1993 року Чехословаччина мирно розділилася на Чехію і Словаччину.

Вшановуючи світлу пам’ять про Гавела Вацлава, студенти УжНУ разом з викладачами кафедри словацької філології, проректором Федором Шандором та чеськими гостями запалили серце зі свічок у фойє головного корпусу університету.

Студенти мали змогу також переглянути кінострічку про цього видатного борця за демократію.

Вікторія Кухарець, студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416