Після «Форуму Майбутнього-2012» у Львові вісім закарпатських активістів точно підуть голосувати

16.10.2012
oliab

Вісім закарпатських молодих активістів, серед яких дві студентки відділення журналістики УжНУ (Мирослава Турок та Юлія Дуб), 10 жовтня стали учасниками першого «Форуму Майбутнього-2012», що проходив у Львові на стадіоні «Арена Львів».

Розпочався Форум з реєстрації учасників та ранкової кави, під час якої всі учасники мали змогу познайомитися і поділитися очікуваннями. Оскільки активне середовище є невеликим, то на Форумі було вже багато знайомих між собою людей.

Відкривав захід керівник і співзасновник ГО «Центр UA», один з ініціаторів кампанії «Новий Громадянин» та громадянського руху «ЧЕСНО», а також голова наглядової ради Фундації «Суспільність» спікер Олег Рибарчук. Він розповів про рух «ЧЕСНО» та офіційний сайт, де можна знайти профайли усіх кандидатів у народні депутати з інформацією про їхні порушення (http://www.chesno.org). Також на цьому сайті можна й повідомити про порушення якогось кандидата. Олег Рибарчук наголосив про те, що для молодої людини дуже важливо знати, за кого вона йде голосувати: для цього потрібно готуватися і читати усю інформацію про кандидатів.

Наступний спікер Олександр Солонтай, громадський діяч, позапартійний експерт, викладач та керівник програми в Інституті Політичної Освіти, член нацкомітету кампанії «Молодіжна Варта» від ВМГО «ФРІ», розповів про результати кампанії «Молодіжна варта: молодь за вами спостерігає», яка протягом 5 років відстежувала всі обіцянки політиків стосовно молоді та вимагала їх виконання. Олександр Солонтай запевнив, що політики бояться молоді, бо це дуже потужна сила, яка може зробити суттєві зміни в державі, тому молода людина просто зобов’язана піти на вибори та свідомо проголосувати за тих, хто є для неї вигідний, хто буде вирішувати її проблеми і на кого можна вплинути, щоб лобіювати інтереси молоді.

Вахтанг Кіпіані, український журналіст, головний редактор сайту «Історична правда», ведучий телеканалу ТВІ, розповів про ще один сайт, де можна знайти інформацію про політиків – «Владометр». Спікер провів паралелі з Грузією, розповів трохи про революцію на граніті і навів приклади того, що свідоме суспільство може змінити владу і примусити її виконувати свої обов’язки та обіцянки.

Голова ВМГО «Фундація регіональних ініціатив» Євген Демченко коротко презентував сфери діяльності організації і показав, що ініціативні люди, котрі стають членами «ФРІ», розвиваються, реалізовують свої власні проекти та стають політично і громадсько свідомими. Євген Демченко навів приклади успішних акцій, які проводила «ФРІ», а також ініційованих протестів проти «драконівських» законів (Постанова КМ №756 (про платні послуги), закон про заборону мирних протестів, акції проти копійчаної стипендії, законопроект про наклеп та багато інших)

Також у ролі спікерів виступили журналіст та громадський діяч Отар Довженко, який розповів про проект «Стоп Цензурі», політолог Тарас Случик та інші.


Учасники форуму у Львові

На завершення Форуму усі учасники утворили на трибуні цифру «28» та розгорнули плакат «Обирай своє майбутнє!». Така акція мала на меті закликати молодь прийти на вибори 28 жовтня та проголосувати.
Студентка відділення журналістики УжНУ Мирослава Турок після Форуму сказала, що «такі заходи є дуже потрібними для активізації молоді, для того, щоб показати, що активної та свідомої молоді в Україні є багато і що молодь може впливати на державну політику».

«Дуже добре, що активна молодь може зібратися в одному місці, поспілкуватися зі спікерами – відомими людьми, громадськими діячами, які все показують через власний досвід, а не просто розводять демагогію про краще життя, як це роблять політики», – каже голова ужгородського осередку ВМГО «ФРІ» Федір Щуренко.

Закарпатський активіст Роман Сарканич повідомив, що «після цього Форуму всі учасники точно підуть голосувати 28 жовтня, принаймні у закарпатській «делегації» я впевнений! Сподіваюся, що ми зможемо донести важливість цього процесу й своїм друзям та іншим молодим людям краю».

На Форумі усім учасникам роздавали комікси про недоброчесних політиків, наліпки «Обирай майбутнє, а не гречку», а також результати роботи «Молодіжної варти». Закарпатські активісти взяли роздаткові матеріали з запасом, для того, щоб поширити їх серед студентства.

Протягом 10-17 жовтня «Форум Майбутнього 2012» пройде в 5 містах (10 жовтня – Львів, 11 жовтня – Тернопіль, 13 жовтня – Одеса, 14 жовтня - Ялта, 15 жовтня – Дніпропетровськ, 16 жовтня – Харків,7 жовтня – Київ) і має на меті зібрати більше 1000 активної молоді України.

 

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416