День добрих новин підтримуємо

21.03.2013
oliab

Щодня у ЗМІ з’являються повідомлення, від яких іноді стає моторошно: десь сталася аварія, когось пограбували, зіпсували чиєсь майно… Стомлений після важкого дня, вмикаєш радіо або телебачення, аби відвернути увагу від буденних проблем – натомість маєш потік «бруду» з усього світу. Негатив нас оточує постійно і скрізь, але інколи хочеться почути і побачити щось радісне, хороше, те, що викликає позитивні емоції.

20 числа щомісяця закарпатські ЗМІ намагаються повідомляти винятково гарні новини. Ініціювало такий проект Управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородського міськвиконкому спільно з Ужгородським прес-клубом заради того, аби мас-медіа хоча б на один день забули про негатив і пропагували добро.

До акції приєдналися вже 10 закарпатських ЗМІ не лише обласного центру, а й із найвіддаленіших куточків краю. Їхні хороші новини відстежує спеціальне журі, яке наприкінці кожного кварталу і року визначатиме найкращих постачальників позитивного медіапродукту. Як заохочувальний приз переможці отримують у подарунок оргтехніку.

Про день хороших новин знають не всі. Дехто критично ставиться до таких проектів, а хтось вважає це явище позитивним. Пропонуємо думки студентів УжНУ:


Оксана Ажнюк

Оксана Ажнюк, студентка відділення журналістики філологічного факультету:

– Я потребую реальних нових! Хороші вони чи погані – залежить від подій. І питання "хорошості", і "поганості" досить неоднозначне: часто у різних людей сприйняття того ж не збігається. Звичайно, медіапростір переповнений не зовсім приємними новинами, але як живемо, про те й повідомляємо! Тому я вважаю, що штучні дні хороших новин не зроблять у нашому суспільстві приємних змін.

 


Андрій Лабич

 

 

Андрій Лабич, студент Інституту іноземної філології:

Коли все добре, то здається, що має статися щось погане. Бо добро і зло чергуються у вияві. Тому дотримуюся думки, що позитивні і негативні новини також повинні чергуватися. Зауважив, що ЗМІ, де переглядаю новини, сьогодні подавали менше негативних, аніж кожного дня. І це класна ідея – запровадити дні хороших новин, а в майбутньому бажано, щоб таких днів у місяці ставало все більше і більше.

 


Надія Ваць

Надія Ваць, студентка медичного факультету:

Не часто цікавлюся новинами Закарпаття. Це погано. Але хоч коли б узяла до рук газету – завжди все однаково. Чомусь погані новини завжди привертають більше уваги. І в мене теж. На жаль, не зауважила змін у сьогоднішніх новинах. Можливо, через те, що не чула про день хороших новин.

Ми вирішили не залишатися осторонь проекту, бо завжди маємо добрі новини:

🙂 У 4 гуртожитку почали проводити Wi-Fi.

🙂 Студенти УжНУ беруть участь у благодійній акції «Здай кров – врятуй життя».

🙂 Журналіст Єгор Соболєв проведе тематичний тренінг для студентів відділення журналістики скайпом.

Анна Малахова, Василь Третяк,
студенти відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416