Читати – це круто!

21.12.2011
oliab
Незважаючи на те, що надворі ХХІ століття – час надшвидкостей та інформаційних технологій – студенти другого й третього курсів відділення журналістики популяризували… КНИЖКУ. Не тільки як предмет для читання, а й як можливість спілкування з людьми.

19 грудня, у день Святого Миколая, на нашому факультеті вперше відбувся буккросинг під назвою «Читати – це круто!». Майданчиком для дійства став студентський куточок відпочинку. Та перед тим Книжка завітала в кожну аудиторію, закликаючи прийти до неї в гості. Цікавий піар-хід: троє студентів, один із яких був одягнутий у костюм книжки, заходили в аудиторію і запрошували на святкування. Виглядало дуже мило та весело, а головне – інтригуюче.

А далі – відкриття свята, у якому взяли участь не тільки студенти, але й викладачі. Першим виступив декан факультету – професор Юрій Бідзіля. Він подякував студентам за активність і представив видання, яке сам прочитав – «Середньовічна уява».

Після впливового чоловіка виступали вродливі дівчата, доводячи, що можна виглядати модно й красиво ще й із книжкою в руках.

Короткий екскурс в історію буккросингу провела Катерина Брижань: «Це обмін книжками, знаннями, думками, це хобі, гра, квест, модний рух, навіть субкультура. Його також називають інтелектуальним видом спорту, а визначення цього терміна з’явилося в останньому виданні оксфордського словника. Ідею буккросингу запропонував спеціаліст з інтернет-технологій Рон Хорнбекер у травні 2001 року. Буккросинг мобільний – як усе наше новочасне життя. Філософія буккросингу – «звільнення» книжок від пилу домашніх бібліотек, від забуття. Найголовніше правило буккросингу – постійний рух книг від людини до людини».

Короткі творчі мініатюри створили приємну атмосферу й викликали багато усмішок. Сподобався всім і творчий конкурс: слід було розповісти прислів’я або приказку про книжку. Переможців обирали за гучністю оплесків.

Студенти вкотре спробували простою мовою популяризувати хороші речі. У цьому випадку – книжку. Хочеться відзначити, що більшість принесених видань, а їх виявилося чимало, були українською мовою. Тому, побувавши на такому дійстві, розумієш, що читати – це не важко й не нудно, а справді «круто».


 

А ось як прокоментувала цю подію заступник декана Галина Шумицька:

– Найбільще тішить те, що є студентська ініціатива! Минають, Богу дякувати, совкові традиції, коли студенти змушені були брати під козирьок… Старші колеги ще добре пам’ятають ті часи.
Проте тепер хочу сказати інше. На філфаку студенти ЧИТАЮТЬ! На філфаку студенти ЛЮБЛЯТЬ БУТИ! На філфаку панує ТВОРЧА АТМОСФЕРА! Тут чують і поважають одне одного. І не суттєво, хто сьогодні щось зробив, бо завтра це зробить хтось інший. Аби ДІЛО було й аби мали від нього КОРИСТЬ усі.

Цього разу ДЯКУЄМО за виявлену ініціативу студентам-третьокурсникам відділення журналістики Юлії Дуб, Ірині Левіній, Каті Брижань, Мирославі Шимон, Ванді Мільо, Людмилі Легезі, Роберту Паппу, Артуру Корнієнку, другокурсникам відділення журналістики Марії Чаварзі, Валерії Турок, Роману Ялчу, Галині Михайловій, Світлані Лапизі, Катерині Чепі, Наталії Ігнаці, Вікторії Гудебняк, другокурснику російського відділення Жені Поповичу, який, крім того, що брав активну участь у підготовці програми, приніс ще й багато власних книг до колективної тепер філфаківської бібліотеки.
Такі заходи допомагають студентам різних курсів спілкуватися, дружити… Викладачі мають змогу бачити їх з іншого боку. Самі радо долучаються до їх творчих акцій. І дружать теж.

 

Світлана Лапига, студентка відділення журналістики

 

Фоторепортаж із факультетського буккросингу

(для перегляду клікніть зображення)

 

 

Світлини Віталія Завадяка та Юлії Дуб

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416