А ви «за» чи «проти»?

15.12.2021
moderator

Студенти-магістранти відділення журналістики УжНУ створили медіапроєкт «Чи варто чекати рік після 11 класу перед вступом до вишу?» Над відео працювали в межах дисципліни «Управління медіапроєктами» під керівництвом Галини Шаповалової, кандидатки філологічних наук, доцентки. Тема, яку обрали студентки, – актуальна для майбутніх абітурієнтів, котрі саме активно готуються до вирішальних іспитів. А що ж далі? Магістрантки намагалися з’ясувати, яка атмосфера панує серед школярів, дізналися історії вже нинішніх ужнівців, розпитали батьків одинадцятикласників, чи готові їхні чада вступати вже до вишу, чи бажають робити перерву після навчання.

Опитали 50 осіб-респондентів різної вікової категорії. Зокрема, по експертну думку звернулися до директорки департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА Мар’яни Марусинець.

Отримали ось такі результати: 67 % опитаних школярів, 45 % студентів та 40 % батьків за те, аби чекати рік перед тим, як продовжити навчання вже у вищій школі. Щодо причин такого рішення найчастіше виокремлювали проблеми з фінансовою складовою, бо ж деякі майбутні абітурієнти хочуть оплачувати навчання самостійно або ж готуються вступати на державне замовлення; деякі не склали ЗНО з першого разу, тому готуються рік, щоб знову спробувати свої сили; а дехто з одинадцятикласників просто не визначився з майбутньою професією й хоче мати час на роздуми.

Вибір, звісно, за школярами. Проте рекомендуємо добряче подумати, перш ніж робити цей важливий крок. І обов’язково перегляньте відео!

Тетяна Лесюк, студентка-магістрантка відділення журналістики УжНУ

Головне фото – з сайту  Unsplash

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416