Марія Якубишин: «Активна позиція в житті – хороший крок до самореалізації»

05.10.2015
tetyana

9 вересня на філологічному факультеті одноголосно обрали голову студентської ради – студентку 3 курсу спеціальності «українська мова та література» Марію Якубишин. Дівчина каже, що робитиме все для того, аби студенти почувалися комфортно, бо нова посада дуже важлива для неї. Далі – з перших уст.

Чи займалася ти громадською діяльністю до вступу у виш?

– Звичайно. Спершу була старостою класу, потім стала президентом школи. Згодом обіймала посаду заступника керівника учнівського самоврядування Хустського району. За цей час я багато чого навчилася, спілкувалася з різними людьми, працювала над чималою кількістю проектів. Завдяки цьому, знаю, що активна позиція в житті – хороший крок до самореалізації.

Що спонукало тебе піти в студентську раду філологічного факультету?

–У мене був досить високий рейтинговий бал і мене обрали старостою групи. Потім я захотіла допомогти в організації Дня першокурсника, бо не могла просто сидіти на місці та, зрештою, хотілося бути корисною для когось. Опісля тодішні активісти запросили мене долучитися до їх команди. Я погодилася.

Чому вирішила йти на вибори?

– По-перше, тривалий час я була заступником колишнього голови Андрія Мигаля. Зрозуміла, що ця робота дуже відповідальна, потребує зусиль і багато часу, але мене це не злякало, оскільки я звикла бути постійно зайнятою. По-друге, я завжди прагнула, щоб, крім навчання, студенти мали якісне дозвілля.

Що найперше плануєш зробити на новій посаді?

– Першочергово дбатиму про організацію традиційних свят для нашого факультету. Цьогорічний День першокурсника хотілося б приурочити до 70-ї річниці вишу. Ідей щодо проведення є багато, але на все свій час. Побачите!

Розкажи про свої обов’язки: що повинна робити, на що можеш впливати?

– Це організація дозвілля на факультеті, збори старостату. Крім цього, працюватиму з документами, оформлюватиму протоколи засідань та займатимуся певною роботою в деканаті. Зокрема, складатиму списки пільговиків, щоб ми могли надати їм матеріальну допомогу, якщо з`явиться така можливість. Взагалі, я завжди прагну до якісних результатів. Доповненням до «старої» команди стала й та, котра сформувалася на виборах. Так, моїми заступниками стали студентки-другокурсниці Агнеса Сабелко з відділення журналістики та Ярина Мачулка з відділення російської мови та літератури.

Як ти вважаєш, на що варто звернути найбільше уваги в роботі?

– На позитивний результат командної діяльності. Хочеться, щоб наші проекти були до вподоби студентам. Ті, у свою чергу, активно долучалися до спільної реалізації задумів. Звичайно, ніхто нікого не примушуватиме, тому потрібно зробити все, щоб люди самі хотіли співпрацювати. А після закінчення вишу їм було що згадати, крім навчання.

Які риси повинен мати справжній студентський лідер?

– Насамперед він має бути цілеспрямованим, відповідальним, упевненим у собі, повинен мати неабияку силу волі. Важливо зберегти щирість, щоб викликати довіру в студентів.

Які ключові тези були у твоїй передвиборчій промові?

– Моя промова не була занадто офіційною. Я така ж студентка, як і ті, хто мене обирав. Тож прийшла й розповіла, чим дотепер займалася на факультеті, над чим планую працювати далі, як реалізовуватиму. Напевно, від цього буду відштовхуватися.

Не боїшся, що не вистачатиме часу на щось інше?

– Його мало завжди. Проте я намагатимуся правильно розподілити сили, аби встигати всюди.

Чим плануєш займатися після закінчення вишу?

–Якщо чесно, то не думала над цим. Зараз я навчаюся на 3-му курсі й не хочу, щоб мої студентські роки закінчувалися. На разі думаю лише про втілення нових ідей стосовно дозвілля на факультеті. Буду ставити перед собою нові цілі та посильно працювати заради їх досягнення.

Марія Туряниця, студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416