Антон Іванина: баскетбол - те, що надихає, захоплює та хвилює

06.12.2016
tetyana

Корнелія Остапів

Я промахувався більше 9000 разів за свою кар'єру. Я програв майже 300 матчів. 26 раз мені було довірено зробити вирішальний кидок, і я промазав. Я дуже часто терпів невдачі у своєму житті. Саме тому я досяг успіху», – так казав відомий баскетболіст, видатний гравець чемпіонату НБА Майкл Джордан. Якщо ти постійно тренуєшся, вчишся на своїх помилках – ти з кожним днем стаєш краще. Свій шлях до успіху у сфері баскетболу прокладає і наш студент, четвертокурсник-політолог Антон Іванина. Він з м’ячем на «ти» вже з дев’яти років.

  • Розкажи, де ти зараз граєш і де грав до цього?

- Зараз виступаю за спортивно-баскетбольний клуб «Львівська політехніка» у вищій лізі чемпіонату України з баскетболу. Більшість нашої команди – приїжджі гравці, і лише декілька – студенти «ЛП». До цього грав у молодіжному складі «Черкаських мавп», а також у БК «Говерла» (Івано-Франківськ) минулого сезону в супер-лізі.

  • Як проходять твої тренування і що головне на грі, як на неї налаштуватися?

- Тренуюся один-два рази на день, буває по-різному. Особливих ритуалів перед грою не маю, в основному налаштовуюся на неї просто слухаючи музику.

  • Чи підтримують тебе у цій справі батьки, друзі? Приїздять на ігри?

- На жаль, на ігри їздити вони не мають змоги. Зате повністю підтримують мене у всіх моїх починаннях, починаючи із баскетболу та закінчуючи іншими захопленнями.

  • А чим ще цікавишся, окрім спорту?

- Нещодавно почав дійсно читати, для себе. В дитинстві вважав, що це нудно і нецікаво. Але зараз, коли чимало часу проводжу в поїздках, став витрачати його саме на читання. Особливих уподобань серед книг не виділю – читаю те, що сподобається. При чому не важливо, це україномовна чи російськомовна література, наша чи зарубіжна.

  • Якими своїми спортивними досягненнями ти справді пишаєшся? І які цілі ставиш перед собою?

- Цілей є багато, а от щодо досягнень, то це отримане 1-ше місце на Чемпіонаті України серед команд першої ліги девізіону «Захід» за місто Ужгород, та бронза в Євролізі за «Черкаських мавп». Це одні із найважливіших, які, напевно, запам’ятаються на все життя.

  • Бували травми під час ігор? 

- Звичайно, адже вони є невід’ємною частиною спорту. (P.S. Саме через це спортсмену певний час потрібно було залишатися в Ужгороді. І саме це дозволило нам таки піймати Антона в місті і поспілкуватися J)

  • Чи є у тебе кумир у баскетбольному світі?

- Як і в будь-якого гравця, звісно він є, як серед європейських, так і серед американських зірок. З останніх – це Кевін Дюрант, гравець «Голден-Стейт». А з-поміж європейських захоплююся Василісом Спанулісом, захисником «Олімпіакос».

  • Чи маєте в клубі якісь традиції? 

- Як таких традицій немає, але я помітив, що досить часто ми збираємось з командою і йдемо кудись посидіти, відпочити. Навіть коли немає тренувань чи ігор. Минулого сезону такого не було. Схожа ситуація в нас була і з ужгородськими гравцями, але тут ми були всі свої й постійно на місці, тому це не складало проблеми. А зараз у нас у команді є хлопці і з Полтави, Кривого Рогу, Києва. Зі Львова хіба двоє-троє людей. Але це все одно не стає нам на заваді.

Баскетбол не лише гра, це цілий світ, захований на паркеті. Хочеться побажати Антону завжди любити те, чим він займається, ніколи не зупинятися на досягнутому та вірити в себе.

Катерина Хижняк, Євгенія Мамонова

Фото надав Антон Іванина

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416