На телебаченні все виглядає реальним

03.02.2021
Тоня Зеленецька

«Якщо ви мене бачите, це означає що настав найгірший день вашого життя» - так колись сказав відомий голлівудський актор Джейк Джиленхол в кінострічці «Стрінгер».

Це історія про людину, яка з самих низів, змогла підійнятись до олімпу телебачення.

Головний герой Луї Блум (Джейк Джиленхол) ніяк не може влаштуватись на роботу, та через тяжке матеріальне становище, йому доводиться заробляти на життя завдяки дрібним крадіжкам.

Але раптом, його життя назавжди змінюється після того, як йому вдається зняти на відеокамеру фрагмент з постраждалою від перестрілки людиною та продати його на телеканал новин.

Потім його діяльність невеликими, але впевненими кроками прогресує. Кожен день на його карті пам’яті з’являються нові матеріали кримінального характеру. Та в кінці він створює свою компанію «Новинна відеопродукція, професійна служба зі збору новин». Під час перегляду виникає хвилювання за головного героя. Не зважаючи на те, що він діє обережно, все одно є передчуття невтішного розвитку подій.

На наших очах Луї змінюється як особистість. З часом з’являються прояви агресії. Його психіка потрохи руйнується, а за толерантність навіть згадувати немає сенсу. А все через криваві сенсації які він бачив неодноразово. І те, що він досяг успіху, не є причиною захоплюватись ним. Адже для цього він використовував жорстокі методи усунення конкурентів на своєму шляху.

В фільмі присутня ненормативна лексика та криваві сцени, але чудові ефекти, загадковий сюжет і талановитий Джейк Джиленхол змушують закрити на це очі. Також тут добре висвітлені аспекти журналістської діяльності. Репортажі, інтерв'ю, ефіри, журналістське розслідування, тощо.

Гра акторів чудова, кожен з них вжився в свою роль. Музичне супроводження доречне та не нав’язливе. Але якість знімання могла б бути кращою.

Цю кінострічку варто подивитись для власного саморозвитку. Особливо, якщо ви цікавитесь журналістською діяльністю.

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416