Як журналісти відкрили для себе "Карпатику"

23.11.2015
oliab

17 листопада, після засідання Прес-клубу молодого журналіста "Медіаперспективи", Володимир Юрійович Тарасюк запросив учасників до відділу "Карпатики".

Розгублені погляди першокурсників показали, що вони не зовсім зрозуміли, про що йдеться. Утім довго думати не довелося: декілька хвилин і ми в одному з відділів книгозбірні УжНУ – "Краєзнавча "Карпатика". Дивно, що не знали про неї раніше, адже це справжня гордість нашого університету!

Проводила екскурс для майбутніх журналістів бібліотекар Марія Чорній.

"Вам дуже пощастило. Чому? Тому що, коли ви будете вивчати періодику Підкарпатської Русі, матимете можливість таку літературу побачити і помацати",  – розпочала пані Марія. Також вона продемонструвала присутнім виставку "Скарби старої закарпатської книжності", присвячену 70-річчю УжНУ.

Студенти дізналися, що книжковий фонд підрозділу – 12 тисяч одиниць. Тут література на восьми мовах: грецька, латинська, українська, російська, русинська, угорська, словацька, чеська.

"Я й не здогадувалася, що в нашому університеті є така краєзнавча бібліотека. Тут знаходяться дуже цікаві та унікальні книги. Я відчула на дотик той старий аркуш, побачила пожовклі сторінки, почерпнула нові знання. Щиро вдячна за такий екскурс у минуле", – поділилася учасниця заходу, Сніжана Тюк.

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416