Світло й тіні Коцюбинського у прес-клубі молодого журналіста

05.10.2014
zoya

1 жовтня студенти-другокурсники відділення журналістики провели чергове засідання Прес-клубу молодого журналіста у вигляді літературного читання творів Коцюбинського.
/_foto_xronika/2014/10/kotsubynsky/ReqKseh3Ji0.jpg
Розпочав захід «академтато» ІІ курсу й водночас керівник прес-клубу Володимир Юрійович Тарасюк. Він привітав гостей, що завітали на імпровізоване літературне читання, та побажав своїм студентам успіху.

Отже, 17 вересня мистецький світ відзначав 150-ту річницю з дня народження першого імпресіоніста в українській літературі, громадського діяча, журналіста – Михайла Михайловича Коцюбинського. Сучасники називали його Сонцепоклонником або Соняхом: завжди ходив із квіткою у бутоньєрці, був дуже акуратний, аристократичний, дисциплінований.


Владислав Чижич

Літератор плідно працював і на журналістській ниві – вів рубрику «Свет и тени русской жизни» у газеті «Волынь» упродовж 1897-1898 рр. у Житомирі.

Олександра Балог

Тож медійники-початківці підготували інформацію про життєвий і творчий шлях письменника, а також декламували його поезії, читали прозові уривки під настроєву музику, що занурювала у символічний світ митця.

Студенти привідчинили двері у глибочінь душі майстра пера, показавши там і розпач, біль, самотність, думки про смерть та зло. Усе ж Михайла Михайловича ніколи не полишала надія, тому звучали вірші й про ідеальну українську родину, хатину…
На заході були присутні старшокурсники відділення журналістики та викладачі факультету – декан Галина Василівна Шумицька і доцент кафедри журналістики Володимир Юрійович Тарасюк, які своїми схвальними відгуками підтримали тих, хто виступив.


Володимир Тарасюк і Галина Шумицька

Галина Василівна Шумицька, зокрема, зауважила: «З вами я просто занурилася у творчість Коцюбинського... Пишаюся, що на відділенні журналістики є такі студенти, які вміють насолоджуватися студентським життям сповна. Мрію, аби наш прес-клуб жив, аби у ньому кипіло студентське, журналістське життя».

Ініціатором й натхненницею літературного вечора стала Олександра Балог, студентка 2 курсу відділення журналістики, яка поділилася своїми враженнями:
«Задоволена тим результатом, якого вдалося досягти. Спочатку думала, що це все вийде по-дитячому або ж взагалі завершиться провалом, але, дякуючи друзям і академнаставнику Володимиру Юрійовичу Тарасюку, все вийшло на гідному рівні. Всі ми щиро продекламували обрані нами уривки з творів. Удалося навіть розчулити аудиторію. Як на мене, вечір пройшов цікаво і пізнавально».

Не залишилися й осторонь й колеги-третьокурсники. Про свої враження від побаченого й почутого розповів Олександр Курта: «Я захоплююся творчістю «Сонцепоклонника». Мені дуже приємно, що молодші курси беруть ініціативу у свої руки й уже вдруге організовують захід такого формату. Молодці!».

Своїми враженнями ділиться також третьокурсниця Єлизавета Зеленюк: «Рада, що завітала туди. Дізналася нову цікаву інформацію про Коцюбинського. Не знала, що в нього були проблеми у сім’ї та таке насичене життя загалом, тож було цікаво послухати. А ще краще стало, коли під акомпанемент чудесної інструментальної музики зачитували його твори. Мій улюблений – «Цвіт яблуні». Того вечора він прозвучав жваво та переконливо, викликав у мене захоплення й пробудив натхнення».Про наступні засідання прес-клубу молодого журналіста «Медіаперспективи» читайте вже згодом. Стежте за афішами! Уже наступного тижня очікуємо в гості військового журналіста!
Іванна Томчич, Мирослава Вербищук
студентки відділення журналістики
Фото Марії Зелінської

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416