Тепер знаємо, як у Словаччині

29.11.2010
yana

 

26 листопада на зустріч зі студентами-журналістами та третьокурсниками відділення словацької філології, що відбулася у прес-клубі молодого журналіста «Медіаперспективи», завітав голова Пряшівського відділення синдикату журналістів Словаччини, головний редактор газети «Vel’kosarisan» пан Йосиф Юрчишин.
На засіданні обговорювали такі актуальні питання, як особливості словацьких ЗМІ загалом та специфіка друкованих видань зокрема, проблеми цензурування журналістських матеріалів та дотримання етичних засад журналістики, перспектива покращення взаємин і налагодження контактів між медіасферами України та Словаччини тощо.

Крім того, зацікавлення у студентів викликала така «маленька деталь» із біографії гостя – п. Йосиф Юрчишин на сьогодні змінив уже 18 робочих місць. А пояснює це інтересом до нового і прагненням удосконалити професійні навички. Тож усі присутні могли для себе зробити висновки про неабиякий досвід гостя та корисність його порад.

Журналіст роз’яснив принципи членства у Словацькому синдикаті журналістів, а також, відповідаючи на запитання учасників зустрічі, пояснив на конкретних прикладах словацьких друкованих видань «SME», «Korzar» основні відмінності між українською та словацькою пресою, спричинені передусім тим, що у сусідній Словаччині немає державних засобів масової інформації.

На запитання студента Романа Сов’яка : «Чи є різниця між українськими і словацькими студентами?», гість відповів, що за півтори години мало про що можна судити, і висловив побажання частіше зустрічатися в стінах УжНУ. Тож маємо сподівання на подальші зустрічі з словацьким журналістом.

Ганна Поберевська, координатор прес-клубу молодого журналіста «Медіаперспективи»

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416