На філологічному факультеті обрали голову НТСА

25.11.2015
karolina

Однією з форм студентського самоврядування в УжНУ є Наукове товариство студентів та аспірантів. Мета діяльності НТСА – всебічне сприяння науково-дослідній, винахідницькій та іншій творчій діяльності студентів, аспірантів та молодих вчених. Головою товариства на філологічному, на початку 2013-2014 навчальних років, став аспірант кафедри української мови Дмитро Тодер.

Зараз він уже закінчив аспірантуру, тому 4 жовтня на факультеті відбулися перевибори голови Наукового товариства студентів та аспірантів.

На початку зборів колишній керівник НТСА прозвітував про діяльність товариства за 2013-2015 роки.  За цей період студенти філологічного факультету взяли участь у загальноуніверситетській грі в брейн-ринг, першій Міжнародній науково-практичній конференції студентів та аспірантів на тему «Актуальні проблеми філології та журналістики», у підсумковій студентській науковій конференції на факультеті тощо. За підсумками наукових конференцій укладено два випуски збірника матеріалів «Студії з філології та журналістики». Крім того, студенти філологічного факультету брали активну участь у роботі дебатного клубу, виступали на семінарах, проводили засідання круглих столів університету. Після звіту молоді науковці запропонували трьох претендентів на посаду. Відтак, з промовами виступили студент 5-го курсу Олександр Староста, студентка-третьокурсниця Світлана Тодер та аспірантка Христина Ярема.

Кожен із них говорив про зміни, які необхідно внести в діяльність товариства. Зокрема, популяризація  роботи НТСА філологічного факультету через спільноту у «Фейсбуку», участь студентів у всеукраїнських наукових конференціях, проведення брейн-рингів на факультеті тощо.

Отже, головою НТСА філологічного факультету стала аспірантка кафедри української мови Христина Ярема. Її заступниками обрали Олександра Старосту та Світлану Тодер, а секретарем Іванну Когутич.

Марія Туряниця,
студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416