Як навчатися, волонтерити, працювати і при цьому встигати усе, – знає студентка  Катерина Тромпак

16.11.2022
moderator

Навчатися на четвертому курсі художнього коледжу, працювати, займатися волонтерством, створювати творчі проєкти. Здається, що одна людина не може встигати стільки, але студенти можуть усе. Прикладом є Катерина Тромпак. Вона не боїться пробувати нове, а навпаки –  дівчині вистачає енергії, щоб наповнювати своє життя різними подіями та допомагати іншим.

Катерина навчається на четвертому курсі Фахового коледжу мистецтв ім. А. Ерделі Закарпатської академії мистецтв, а паралельно з цим навчає дітей англійської мови, волонтерить, створює різні проєкти та займається саморозвитком. Катя довго шукала собі роботу, яка приносила б їй не тільки прибуток, але й подобалася. Вона гарно володіє англійською мовою, тож коли після тривалих пошуків натрапила на вакансію вчителя англійської, вирішила не втрачати гарної можливості, хоча до цього не уявляла себе в такій ролі. Тож зараз майже щовечора, інколи до 22:00, вона проводить уроки англійської мови та навчає людей новому й корисному. За час роботи змогла здружитися з деякими своїми учнями, тож уроки стають приємнішими.

Влітку вирішила спробувати себе у волонтерстві,  а ще створила інтернет-магазин. Тут публікує фотографії різних виробів: від власноруч створених картин – до ароматних свічок. Весь прибуток спрямовує на допомогу ЗСУ.

Зараз дівчина є кандидатом в організації «Фрі», де організовує різні благодійні заходи та працює над власним проєктом – літературним вечором, на якому будуть збирати кошти для допомоги нашим військовим.

Найближчим часом Катерина планує організувати виставку картин «Герої не вмирають», приурочену Роману Ратушному, смерть якого дуже вразила дівчину. Саме він надихнув дівчину на створення інтернет-магазину. Катерина вважає Романа Ратушного людиною, з якої потрібно брати приклад, та про яку потрібно завжди пам’ятати. Роман Ратушний, на думку дівчини, є голосом всіх вбитих за час війни людей.

Попри завантаженість, Катя займається саморозвитком: цікавиться психологією, вдосконалює свої знання іноземної мови (хоче вивчити ще й португальську), пише вірші двома мовами, а також має багато планів на майбутнє: писати власні книги, створити ютуб-канал, навчатися за кордоном.

Звичайно, при такому щільному графіку виникають труднощі, але дівчина має бажання розвиватися і вже вміє правильно розставляти пріоритети, планувати свій час, не забуваючи про відпочинок.

Катерина дотримується кількох правил: вважає, що потрібно жити заради себе, робити те, що хочеться, не витрачати свій час задарма, завжди розвиватися, нічого не боятися, адже страх – тільки в нашій голові.

Рената Яцко, студентка 2 курсу відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416