Вступна кампанія: документи ― на філфак УжНУ!

08.07.2013
karolina


Вибір є!

Нещодавно вчорашні школярі складали іспити, хвилювалися за результати ЗНО, нині ж вони, вже абітурієнти, вирішують, куди йти далі. Так, адже обрати спеціальність до душі ― справа нелегка. Від цього залежить, чим вони займатимуться у майбутньому, який фах опановуватимуть.

Сьогодні закінчився 8 день прийому документів у навчальних закладах України. Освіта.ua  інформує, що у вступній кампанії взяли участь уже 150 тисяч осіб. Більшість заяв подають у паперовому вигляді. Також користуються системою «Електронний вступ».

Серед різноманітних ВНЗ, де можна здобути якісну освіту, цьогорічних вступників приваблює й Ужгородський національний університет. Хоча надворі спека, та охочих навчатися в найстарішому виші Закарпаття не меншає. З-поміж підрозділів УжНУ помітне місце займає філологічний факультет.

У приймальній комісії кажуть, що традиційно найбільшим попитом користується спеціальність «Українська мова і література». Станом на обід 8 липня кількість осіб, котрі подали документи, становить 84 на денну і 21 на заочну форми навчання.

 


Каміла Шеверя і Христина Ярема, чергові приймальної комісії

Опановувати професію журналіста хочуть 57 абітурієнтів на денній та 8 на заочній формах.

На кафедрі словацької філології, яка є потужним центром словакістики в Україні, уже виявили бажання навчатися 14 осіб. Крім того, слід зауважити, що цьогоріч вперше в Ужгородському національному університеті оголошений набір студентів на спеціальність «Чеська мова та література» при кафедрі словацької філології. Уже на сьогодні сюди подано 13 заяв.

Російське відділення також зареєструвало 19 заяв на денну, а також одну на заочну форми навчання.

Більшість вступників, як повідомляють у приймальній комісії філологічного факультету, із Закарпатської області. Проте є також заяви від абітурієнтів із Львівщини та Донеччини. Дехто вже подає оригінали документів.

Тривають напружені дні роботи приймальної комісії. Хтось уже подав документи ― і йому залишається лише чекати на результати. Багато хто ще у роздумах. Не наполягаємо, проте запевняємо: філфак не розчарує!

Андріана КОФЕЛЬ,
студентка відділення журналістики УжНУ

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416