Каучсерфінг − бюджетний варіант втілення мрії

18.12.2017
oliab

Молодь прагне відвідати якомога більше країн, побачити незвідані місця. Нерідко на подорожі потрібні чималі кошти, але студенти-журналісти знають, як зекономити на поїздках, особливо на ночівлі, й охоче діляться такими лайфгаками

Молодь прагне відвідати якомога більше країн, побачити незвідані місця. Нерідко на подорожі потрібні чималі кошти, але студенти-журналісти знають, як зекономити на поїздках, особливо на ночівлі, й охоче діляться такими лайфгаками.

Ідеться передусім про каучсерфінг – чудову можливість витратити незначну суму грошей на бажані умови проживання. Така мережа гостинності, яка працює у вигляді онлайн-сервісу, допомагає знайти не лише ліжко-місце для ночівлі, а й нових друзів.

Той, хто має бажання зекономити на проживанні, без проблем зорієнтується на сайті каучсерфінгу. Потрібно всього лише створити акаунт, розмістити в ньому коротку інформацію про себе: ім’я та прізвище; країну та місто, в якому проживаєте; захоплення й країни мрії. Звісно, для реєстрації на цьому сайті потрібні елементарні знання англійської, проте не варто цього лякатися, бо інтерфейс мережі зрозумілий і доступний.

Для того, щоб знайти людей, які готові прийняти вас на ночівлю, слід увести місто, в крайньому разі країну, яку бажаєте відвідати. Пошукова система виведе на екран перелік гостинних осіб і, прочитавши всю інформацію на їхній сторінці, ви зможете обрати тих, хто сподобався. Написавши їм листа, сміливо очікуйте позитивної відповіді. Прості інструкції для ідеального варіанту відпочинку є чи не найбільш приємним додатком до фантастичних вихідних за кордоном.

Студенти відділення журналістики розповіли про власний досвід каучсерфінгу.

Тетяна Проданець

Послугами мережі гостинності користувалася Тетяна Проданець під час подорожі Східною Європою: «Із великою компанією – 20 осіб – ми подорожували до Праги, але не мали достатньо коштів для перебування в столиці Чехії. Нам поталанило, бо натрапили на директора школи Яна Гуса. На сайті каучсерфінгу я відшукала цього пана й домовилася з ним про місця для ночівлі. Звісно, ми могли би потрапити в кращі умови, якби кількість охочих зменшилася до 2–3 осіб. Однак нас було двадцятеро, тож наша компанія ночувала у спортивній залі на матрацах зі свіжою постільною білизною, проте абсолютно безкоштовно. Зранку Ян та його діти влаштували нам екскурсію Прагою. Прогулянка місцевістю була дуже цікавою, а дружня атмосфера в хорошій компанії налаштовувала на позитив. Ця подорож допомогла нам потоваришувати сім’ями, адже Ян Гус разом із 20 учнями невдовзі відвідав і мій рідний Богдан. Ми допомогли чехам підкорити Говерлу».

Каріна Негря

Ще однією дівчиною, яка користувалася послугами мережі гостинності, стала Каріна Негря: «Я відвідала грецький острів Тасос, що на узбережжі Егейського моря. Разом із сім’єю хотіли поїхати на літній відпочинок і витратити гроші на морський круїз, а не на надзвичайно дорогі готелі. Завдяки сайту каучсерфінгу ми зупинилися в мешканця цього острова на ночівлю – так дізналися про найзатишніші місця цього райського куточка. Також житель грецького острова не міг не розповісти про власний оливковий сад, і навіть дозволив нам зірвати декілька плодів. Саме завдяки цьому чоловіку ми з сім’єю потрапили на грецький вечір, на якому вперше танцювали рухливий сиртакі – популярний танець на цьому острові».

Таким чином, каучсерфінг допомагає багатьом студентам втілити власні мрії і побачити бажаний куточок світу на власні очі. Бюджетна подорож – ідеальний варіант для тих, хто прагне заповнити своє життя найприємнішими спогадами. А ви вже спробували каучсерфінг?

Ірина Неменуща,
студентка відділення журналістики УжНУ

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416