Четвер, 19.10.2017, 11:05
  Ви увійшли як Гість | Група "Гiсть" | RSS
Вітальня НовиниРеєстраціяВхід
[Розширений пошук]
Навігація
Хмарка теґів
Категорії розділу
Призначення [1]
Зустрічі [5]
Одним абзацом [1]
Нові видання [1]
У підрозділах [1]
Із-поміж ювілеїв [3]
Звіти і вибори [1]
У ритмі свята [4]
Наукові заходи [3]
Акція [7]
Інтерв’ю [11]
До свята [3]
КВН [2]
Спорт [1]
Публіцистика [1]
Ровесник [10]
Знай наших! [2]
Помешкання [1]
Дозвілля [5]
Практичні заняття [2]
Опитування [2]
Рейтинги [0]
Подарунки [0]
Цілком відверто [3]
Літературні дебюти [2]
Проекти [2]
Eкcкурсії [2]
Aнонс [6]
Актуально [2]
Враження [13]
Хобі [1]
Наші колеги
Головна » » "Погляд" » До свята

ХРИСТОС ВОСКРЕС!
Закарпатська ґаздиня чаклує над пасками

Пасха – це свято весни, радості, надії... Одне з моїх найулюбленіших свят.

І, незважаючи на те, що цього року будемо їсти паску тільки з мамою удвох (батько з братом на заробітках) – все одно посвяткуємо на славу.

Добре, коли при цьому багато дітей
Писанки для моїх хресників уже готові. Я ж спробую показати і розказати, як ми печемо паски.

На тісто потрібно насипати у миску борошно, додати масло, сіль, яйця і дріжджі. Потім усе це на пареному молоці замісити. Коли підкисне, розкладаємо тісто у форми й прикрашаємо.

У печі вже горять дрова. Щоб перевірити, чи можна вже ставити паски, кидаємо туди шматок паперу. Якщо він зайнявся – ще не можна. Треба почекати.

Перевіряємо, чи добре нагрілася піч

Коли піч готова, змащуємо паски яйцем, закладаємо всередину і печемо півтори години.

У нашому селі заведено, аби при такій роботі були діти: мають бачити давні традиції й передавати їх наступним поколінням.

Ґаздині веселі й задоволені – пасочки теж на славу

У народі кажуть: «Якщо господиня, працюючи з пасками, була надутою (сердитою), то й паски будуть надуті (негарні)».

Гордо можу сказати, що наші господині були веселими й залюбки готували свої пасочки. :)

Христос Воскрес!

Ірина Можарович,
студентка відділення журналістики УжНУ
Категорія: До свята | Додав: Шумицька (22.04.2014)
Переглядів: 446 | Рейтинг: 3.8/4


Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук у словниках

Відділення журналістики УжНУ © 2017 • Передрук матеріалів сайту можливий за умови гіперпокликання на них •  Хостинг від uCoz