Де житимуть студенти?

13.08.2012
oliab

Заосеніло якось… Мовби для того, щоб нагадати студентам, що скоро навчання, а значить, слід розпочинати пошуки житла... А справа ця швидко псує гарний літній настрій.


Архіважливо! Шукаємо дах!
Заосеніло якось… Мовби для того, щоб нагадати студентам, що скоро навчання, а значить, слід розпочинати пошуки житла... А ця справа швидко псує гарний настрій. Чому? Бо гуртожиток, звісно, – дешево й сердито, але не всім комфортно там проживати. До гуртожитку ще потрібно звикнути.

Якщо родичів в Ужгороді нема, отже, потрібно шукати квартиру. Питання це турбує не лише першокурсників, а й уже "битих” студентів. Варіант двоє-троє людей проживати на квартирі – хороший, але це лише на перший погляд. Адже ціни на житло цього року в Ужгороді виросли «до небес». Хто вже брався до пошуків житла, той розуміє цю проблему, а хто – ні, той скоро зрозуміє.

Цікаво, чому ціни на житло виросли на 20-30 %? Місцеві фахівці в галузі нерухомості, рієлтори, це пояснюють так: "Місто у нас маленьке, а студентів –багато”. Виникає питання: а в минулі роки студентів не було, лише тепер вони з'явилися? Відповідь знову така: "Все дорожчає – і ціни на житло теж ростуть”. Та й не в їхніх інтересах пропонувати студентам дешеву й комфортну нерухомість, адже чим житло вартує дорожче, тим більший відсоток за їхні послуги. Якщо минулого року однокімнатку "студентського класу” недалеко від центру можна було зняти за 1400 гривень за місяць, то зараз та ж сама коштуватиме 1700... А, крім того, майже все таке житло не має автономного опалення, от і гріються взимку всі камінами... А коли приходять рахунки за електрику, студенти стають "банкрутами”. Дехто жартує, що дешевше жити в готелі.

От тоді і приходить думка: чи не краще вже в гуртожитку чи... на вулиці? Але розчаровуватись, як на мене, немає підстав. Адже часто ті ж самі рієлтори зізнаються: ціни на житло "обваляться”, коли пройде ажіотаж. Адже тепер усі поспішають знайти собі щось хороше ще до початку навчання. Власники ж, відчуваючи попит на їхню нерухомість, починають завищувати ціни. А коли вже студент підписує угоду, то мусить цілий рік справно платити за "золоту” студентську кімнатку. А може, справді варто зачекати до закінчення вересня? За словами посередників, коли всі студенти підшукають, де жити, ціни стануть на своє місце. А до того часу можна і в гуртожитку скуштувати справжнього студентського життя. Адже той не спудей, хто не їв гуртожитського хліба. Мабуть, саме це і є найцікавіші миті університетського життя. То ж не варто й відрікатися, а раптом вам сподобається – і ви плюнете на всі ці орендовані квартири?


Наталка Варваринець, студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416