Немає газу? Не біда! Студентам смачна будь-яка їжа

02.10.2015
oliab

Останні вихідні вересня надовго запам’ятаються мешканцям гуртожитку №4. Через підозру витоку газу його постачання вимкнули в будинках на вулицях Докучаєва та Університетській. Аварійна газова служба 2 дні проводила ремонтні роботи. Так, найбільший корпус Студмістечка УжНУ залишився без опалення та «блакитного вогню» в конфорках. Відповідно, у спудеїв виникло питання: що ж тепер їсти, якщо приготувати ніде? Ми дізналися, як студенти відреагували на відсутність газу та чим харчувалися, коли його не було.

Марта Гирич, 3 курс, філологічний факультет, спеціальність українська мова та література: «У суботу зранку я вирішила підігріти собі гречку. Прийшла на кухню, увімкнула конфорку, а газу немає. На щастя, у знайомих є мікрохвильова піч і вони мене «виручили». А вже наступні дні доводилося їсти бутерброди, «Мівіну» та запарювати кашу. У неділю придбала в супермаркеті продукти, щоби приготувати собі суп, але виявилося, що газу немає знов. Таким чином, за два дні мені довелося добряче поголодувати. Тепер наготувала собі їжі на цілий тиждень, аби напевно».

Оксана Сопко, 3 курс, філологічний факультет, спеціальність словацька мова та література: «Прокинувшись, ми із сусідками по кімнаті вирішили приготувати собі сніданок і побачили, що на кухні немає газу. Думали, це тимчасово! Тому поїли бутерброди, а потім пішли знову подивитися, чи з`явився газ, але ні. Коли зрозуміли, що його не буде тривалий час, – пообідали тушонкою. На вечерю купили яблука й «Мівіну». Це було жахливо: газу немає, стипендії теж. Як же ми раділи, коли в неділю батьки відправили нам гроші, і ми купили в супермаркеті готові страви, чим і харчувалися».

Студентка-першокурсниця взагалі не помітила відсутність «блакитного вогню». Маріанна Тегза, 1 курс, інженерно-технічний факультет, спеціальність міське будівництво: «У п`ятницю я приготувала собі їжу на два дні. Тому в суботу мала що поїсти, а наступного дня забрала передачу здому. Лише ввечері, коли хотіла підігріти молоко, побачила, що газу немає. А потім знайомі розповіли, що його  не було вже два дні».

Владислав Єрмаков, 3 курс, факультет інформаційних технологій, спеціальність комп’ютерні науки: «Коли я зрозумів, у яку ситуацію потрапив, то зразу пішов у супермаркет і купив готову їжу. У неділю я довго спав, тому обідав і вечеряв тими ж продуктами».

Яна Тегза, 4 курс, філологічний факультет, спеціальність журналістика: «Нас могли попередити, що два дні не буде газу, та пояснити причину. Хоча це й були вихідні, студентів у гуртожитку залишилося чимало. Ми нічого не знали, чекали, що газ от-от увімкнуть, тому й не задумувалися над «конкретним» вирішенням питання. Так, їли бутерброди, холодну їжу, котру приготували до того. Ну, а якщо хотіли чогось гаряченького –  купляли хот-дог. Тілько-но з'явився довгоочікуваний вогонь у конфорках – приготували борщ».

Як бачимо, бутерброди, каші швидкого приготування, «Мівіна», готова їжа з супермаркету й піца з доставкою врятували мешканців гуртожитку від «голодної смерті». Мало хто був готовий до такого, тому надалі студенти будуть пильніші й готуватимуть частіше й більше.

Марія Туряниця, студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416