Мандрівка в потойбіччя

14.11.2015
tetyana

Четвертого листопада в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф.Потушняка письменник Сергій Бут презентував дебютну книжку «Листи з того світу», яка в 2011 р. перемогла на конкурсі «Коронація слова».

За сюжетом однойменного твору, студент-археолог Андрій  під час реставрації старовинного склепу знаходить дивну схованку. У ній — лист невідомої жінки, яка благає того, хто прочитає послання, врятувати її дочку. Хлопець вирішує  допомогти й потрапляє у вир несподіваних та небезпечних пригод... У романі дві дії: перша відбувається у Львові, а друга — у Венеції.

На думку літературознавців, книжка написана в детективному жанрі, але  пан Сергій уважає «Листи з того світу» містичним романом. Це його перший літературний досвід (свого часу автор працював у податковій інспекції, а зараз професійно займається фотографією).

На створення роману автора надихнув  похід на Личаківське кладовище. «Коли я побачив могили Івана Франка, Ірини Вільде (…), приїхав додому, сів і написав перший абзац. Щодо головного героя, то це реальний персонаж, я писав його не із себе, а зі свого однокурсника. Він зараз із сім’єю живе в Італії», — зауважив дебютант. Розповідь про роман супроводжувалася фотопрезентацією, на якій були світлини відомих цвинтарів Пер-Лашез  у Парижі, Реколета в Буенос-Айресі та Сагада на острові Лузон (Філіппіни), а також могил таких видатних людей, як: Едіт Піаф, Джимі Моррісона та Оскара Уайльда. Цікаво, що надгробок відомого англійського письменника був увесь у поцілунках, бо існує повір’я:  кожен, хто поцілує пам’ятник, не втратить свою другу половинку до самої смерті. Сам Сергій Бут скептично ставиться до легенд і  магії, але вірить у віщі сни.

«Щодо «Листів…», то мені не важливо, що скажуть критики, більше значення мають відгуки читачів. Саме це робить твір успішним чи неуспішним. Іноді прості слова можуть підбадьорити. Я пишу для українців і про українців», — розповів письменник. До речі, зараз автор працює над сценарієм до фільму, назву якого тримає в секреті.

На завершення презентації всі охочі могли  поспілкуватися із Сергієм Бутом та взяти у нього автограф.

Ірина ШТЕН, студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416