Допоможемо дітям разом

13.10.2012
oliab


Студентки відділення журналістики у сиротинці
Таку назву має благодійна акція, заснована Ольгою Бецою – студенткою ІІ-го курсу відділення журналістики УжНУ. Вона закликає допомогати діткам, а для цього згодиться все: речі, іграшки, солодощі.


Студентки відділення журналістики у сиротинці

Таку назву має благодійна акція, заснована Ольгою Бецою – студенткою ІІ-го курсу відділення журналістики УжНУ. Вона закликає допомогати діткам, а для цього згодиться все: речі, іграшки, солодощі.

 

Нещодавно в рамках цієї акції студенти відділення журналістики УжНУ відвідали дитбудинок у м. Свалява. Там їх привітно зустрів головний лікар Обласного будинку дитини – Бейреш Володимир Михайлович. Ця людина працює тут щонайбільше два місяці, проте вже встигла прив’язатися до своїх маленьких вихованців як до власних дітей.

В інтерв’ю Володимир Михайлович з сумом зазначив: «Цей дитбудинок – сиротинець. Тут знаходяться діти покинуті, залишені без батьківської опіки». Далі уточнив, що в дитбудинку утримуються діти до чотирьох років. З ними займаються і вихователі, і медичні працівники - дефектологи та логопеди включно. Загалом сиротинець налічує близько 90 вихованців.


Для когось це ганчірки, для інших - те, що може зігріти

Щодо допомоги з боку політичних партій Володимир Михайлович зміг пригадати лише Михайла Івановича Ланя, який посприяв відкриттю у дитбудинку кабінету гідрокінезу терапії. Це радує, але коштів сиротинцю все одно не вистачає, а прихід холодів вимагатиме купи витрат.

Наприкінці інтерв’ю Ольга заговорила про плітки, наче благодійні внески до дітей насправді не доходять. На це Володимир Михайлович впевнено відповів, що кожне надходження документується. Додав: «У мене б точно руки на таке не піднялись».

З собою журналісти привезли одяг та іграшки для діток, тож мали нагоду на власні очі побачити процес сортування та відповідного фіксування речей.

Найприємнішою ж була зустріч з самими вихованцями – маленькими, беззахисними та неймовірно милими створіннями, які з посмішкою обіймали тебе та, певне, подумки гадали, що ти їх мама.

Важко описати, наскільки сильно стискається серце, коли ти дивишся на цих неймовірних дітей і розумієш, яка нещасна в них доля… Тож не будьмо байдужими, не забуватимемо про малят, що позбавленні батьківської любові. Ми ж в змозі дати їм хоча б декілька хвилин щастя, подарувавши при цьому лише одне – свою увагу.

 

Єлизавета ЗЕЛЕНЮК,
студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416