5 фільмів про нещасливе кохання, – радять студенти-журналісти

01.12.2021
moderator

Холодної зимової пори не може бути нічого кращого за теплу ковдру, горнятко какао та цікавий фільм. Пропонуємо добірку стрічок про нещасливе перше кохання або, як кажуть підлітки, – «скляну» історію, котра не має шансу на гепі-енд.

На перших двох сходинках – екранізації двох бестселерів американського письменника Джона Гріна.

«Паперові міста». Ця кінострічка не залишить байдужими любителів підліткової романтики і детективних перипетій. У фільмі розповідають про хлопця на ім’я Квентін, який все своє життя  закоханий у круту сусідку Марго Рот Шпігельман. Однієї ночі вона звернулася до Квентіна по допомогу – відплатити друзям за їхню зраду. Мрії хлопця начебто стають реальністю, але після їхньої зустрічі дівчина зникає безвісти. Під час пошуків Марго Квентін замислюється над багатьма питаннями у своєму житті та вчиться дружити. А чим закінчаться його пошуки та що він зможе усвідомити – дізнаєтеся після перегляду. Варто додати, що автори фільму намагалися максимально дотриматися оригінального сюжету.

«Дуже сподобалося те, що сценаристам вдалося зробити кінцівку цікавою та неочікуваною. А головні герої фільму вражають душевністю. Особливо вражала Марго – своєю мудрістю і непередбачуваністю. Раджу цей фільм усім своїм знайомим», – Людмила Майор.

«Винні зірки». Коли в тебе невиліковна хвороба, нерідко з’являється думка, що життя втратило сенс і більше не варто чекати чогось хорошого та світлого. Так думала й норовлива дівчина на ім’я Хейзел, до якої після зустрічі в клубі онкохворих підійшов познайомитися молодий хлопець Огастус. Чим завершиться їхня розмова біля дверей клубу, не знають навіть вони, але чи хочете дізнатися про це ви? Якщо так – хутчіш до перегляду!

«Основна ідея – жити так, ніби це найкращий день вашого життя. Нехай не буде у вас прохідних, сірих днів. Заповнюйте їх, дивуйтеся та захоплюйтеся навколишнім світом. Мої думки – це зірки, які не можуть стати  сузір’ями. Ви будете плакати… Я вам обіцяю»,Максим Пушкар.

«Будка поцілунків». Школярка, перший красунчик школи та гра з поцілунками наосліп, – що може бути краще? Знято три частини цієї диво-історії. За сюжетом романтичної комедії, між дівчиною Ель та красунчиком школи Ноа виникають почуття, які вони повинні приховувати від найкращого друга дівчини та молодшого брата Ноа – Лі. Цікавою частиною історії є момент зародження їхніх стосунків, адже це відбулося після «сліпого» поцілунку. Як Ель буде поводитися в такій ситуації та чи зможе зберегти і свою дружбу, і кохання, – дивіться самі.

«Мені дуже сподобалася сюжетна лінія і те, як розвивалися події. Фільм настільки цікавий, що я передивлялася його неодноразово. Він знятий за романом Бет Ріклз, тому я б хотіла ще прочитати книжку, щоб краще відчути всю історію кохання»,   Валерія Бабич.

«Знаряддя смерті: Місто кісток». Якщо б до вашого життя вдерся загадковий хлопець та розповів про ваші надздібності, ви б йому повірили? Ось і Клер не могла повірити у правдивість слів Джейса. Але після загадкового зникнення її матері дівчина все ж вирішує вирушити в місто Кісток, щоб з’ясувати всі обставини. І куди ж без кохання, але чи можливе воно, ще потрібно дізнатися…

«Як любительці всіляких таємниць, мені дуже сподобався цей фільм. Туман невідомості та незвіданості, яким овіяний сюжет, разом із неперевершеною грою акторів, зробили його, на мою думку, ідеальним», Марія Шетеля.

«Академія вампірів». Вампіри – класика фільмів та серіалів. Всі, хто цікавився фільмами й дивився «TikTok», хоча б раз натрапляли на відео з красенем, який казав: «Мене звати Дмитро Бєліков…». Але чи дивилися Ви фільм із цим героєм? Якщо ні, то дуже раджу виправити цю помилку. У фільми ви зможете дізнатися про таємниці академії вампірів, у якій навчаються королівські кровопивці, та історію захисниці принцеси Василиси Драгоман, Розі. Саме на їхні пошуки рушив Дмитро на початку сюжету. Чим завершиться ця історія для норовливої захисниці, якій ще є чого повчитися, та хто візьметься її навчати? Цікаво, цікаво…

«Мені сподобався акторський склад фільму. Здається, він дібраний ідеально. Сюжет розкривається поступово та тримає весь час у напрузі. А прекрасна екранізація самої академії, в якій відбуваються події, зробила фільм ще кращим», Каміла Кузьма.

Ці фільми не тільки прикрасять зимові вечори, а й спонукають до роздумів про пошук себе, кохання та дружбу. А можливо, стануть у пригоді в майбутньому. Адже кінематограф існує не тільки для розваг, а й для навчання на чужих помилках.

Рената Яцко, студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416